PREDUZEĆE “KORIDORI SRBIJE” TRAŽE ODŠTETU OD “ALPINE”

738

VIDEO K9: Preduzeće “Koridori Srbije” podnelo je Trgovinskom sudu u Beču potraživanje od austrijske kompanije “Alpina”, koja je bila angažovana na izgradnji Koridora 10 u ukupnom iznosu od 78 miliona evra zbog propuštene dobiti. Spor bi mogao potrajati godinama.

“Koridori Srbije” su podneli prijavu za potraživanje od preduzeća “Alpina”. Ta potraživanja biće predmet analize nadlaženih institucija u Austriji, rekao je Đurović na konferenciji za novinare, dodajući da je neizvesno koliko će taj proces trajati.

Rok za podnošenje potraživanja bio je 16. avgust. Koridori Srbije možda nisu jedina firma koja od bankrotirane “Alpine” ima svoja potraživanja.

Đurović je kazao da će tender za završetak radova na izgradnji Koridora 10, od Pirota do Dimotrovgrada, biti pokrenut u sledećih 30 dana po najkraćoj proceduri, kako bi radovi na toj deonici mogli da se nastave početkom gradjevinske sezone u narednoj godini.Đurović je objasnio da Srbija ne bi mogla da angažuje domaće proizvođače koji već rade na toj deonici, direktnom pogodbom, kao glavne izvodjače odnosno bez tendera, jer se tome protive finansijeri – Svetska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.