Preduzeće iznad zakona?

VIDEO K9: Kanalu 9 obratio se jedan sugrađanin sa, kako kaže, nesvakidašnjim problemom. Naime, iako je otkaz koji je dobio osporen od strane Inspekcije rada, njemu je ulaz u preduzeće u kojem je radio i dalje zabranjen. Iako preti tužbama i, kako kaže, siguran je da je zakon na njegovoj strani, uprkos brojnim pokušajima, na posao nije uspeo da se vrati.

794

Iako ima sva rešenja iz Inspekcije rada da moraju da ga vrate na posao, Slobodanu Milenkoviću zabranjen je ulaz u JKP “Vodovod i kanalizacija” odakle je otpušten.

Naime, kako on tvrdi, razlozi otpuštanja nisu oni koji su navedeni kada mu je uručen otkaz, te se zbog toga žalio Inspekciji rada.

“Ja danas pokušavam ponovo da uđem, po peti put, a ako ne, ovim putem se obraćam i gradonačelniku i pitam ga da li je moguće da se direktor javno-komunalnog preduzeća stavlja iznad zakona i iznad državnih organa, da on odlučuje ko sme da uđe, a ko ne sme. Kao prvo, ja imam sva rešenja da mogu da uđem u firmu i oni će platiti kaznu na osnovu prvostepenog rešenja 2 miliona i na osnovu drugog 4 miliona”, rekao je Slobodan Milenković.

Milenković ističe da su razlozi za otpuštanje političke prirode i da je pre otkaza dobijao upozorenja. Njegov povratak u preduzeće morao bi, kako kaže, da se desi pre okončenja sudskog postupka. Međutim, kada je još jednom došao da se javi na posao, ponovo mu je rečeno da mu je zabranjen ulaz.

“Po peti put mi je zabranjen ulaz po naredbi direktora da uđem u Vodovod. Sad sam pozvao Policijsku stanicu Stari grad koja će doći da sačini zapisnik, da portiri daju izjavu ko to meni zabranjuje ulazak u preduzeće. Sačekaćemo njihov zapisnik i ništa, ja više neću pokušavati. Sačekaću okončanje sudskog spora i podneti još tužbi za diskriminaciju i mobing i podneti još krivičnih prijava protiv odgovornih lica u Vodovodu”, naveo je Milenković.

Ovim povodom Kanal 9 obratio se blagovremeno i preduzeću “Vodovod i kanalizacija” kako bi proverio Milenkovićeve navode, ali do emitovanja priloga odgovor iz ovog preduzeća nije stigao.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.