Predstavljeni “Mostovi prijateljstva”

VIDEO K9: Knjiga "Mostovi prijateljstva" predstavljena je proteklog vikenda u Novom Sadu, u dinamičnom maniru, od Arhiva Vojvodine do podgrađa Petrovaradinske tvrđave.

0
14

U Novom Sadu je u subotu, na neobičan način, promovisana knjiga “Mostovi prijateljstva”.

Početni deo programa odžan je u Amfiteatru Arhiva Vojvodine gde je, uz muzičku pratnju Branimira Rosića, poznatijeg kao Bane leteća gitara, upriličen razgovor sa idejnim tvorcem ovog dela, Predragom Starčevićem, učiteljem iz Pančeva i Martom Kiš Buterer, nastavnicom likovnog vaspitanja iz Novog Sada.

Knjiga Mostovi prijateljstva je nastala učešćem više od 500 dece i 32 nastavnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije na Zoom časovima tokom pandemijske 2020. godine. Ideja da se sklopi knjiga sa mislima dece o ljubavi, prijateljstvu i miru je snažna poruka odraslima.

Iz Arhiva Vojvodine, prisutni su pošli u procesiju kroz Dunavski park ka mostu Varadinska duga, do livadice u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, noseći zastave koje su oslikala deca.

Idejni tvorac knjige, Predrag Starčević, ovom prilikom je izjavio da se obraćaju u ovom trenutku kada zveckaju oružja po celom svetu, sa željom da Balkan postane gnezdo mira, odakle će se slati poruke prijateljstva. Finalni momenat događaja je bilo puštanje goluba mira.

Štampanje knjige Mostovi prijateljstva je obezbedila Fondacija Novi Sad EPK 2022, a njena promocija deo je programskog luka Tvrđava mira.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.