Predstavljeni “Događaji na neverovatnim destinacijama”

VIDEO K9: Promocija turističkih i kulturnih destinacija uz učešće popularnih internacionalnih muzičkih zvezda suština je projekta prekogranične saradnje sa Mađarskom, "Incredible Destination Events – IDE", koji je predstavljen danas u Novom Sadu.

0
14

“Događaji na neverovatnim destinacijama” (Incredible Destination Events – IDE) naziv je projekta čija je završnica danas predstavljena u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu.

Projekat je realizovan u sa Nacionalnim parkom baštine Opuštaser u Mađarskoj, uz podršku IPA Interreg programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Ovaj projekt je, kako je istakao Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine, u konačnici okupio veliki broj ljudi oko jedne ideje, koji su dali najbolje od sebe kako bi predstavili najveće vrednosti kojima raspolažemo.

“Ono čemu težimo jeste kombinacija dve vrednosti, jedna koju smo nasledili i druga koju pridodajemo, koja je naš doprinos. Mislim da je generalni cilj ovakvih projekata obagaćivanje prostora u kome živimo. Stvaranje uslova da granica ne razdvaja, da vrednosti sa jedne i druge strane granice budu naše zajedničke vrednosti, dostupne svima nama i svima onima koji dolaze na ove prostore”, naveo je Pastor.

Projekat je, kako je rečeno, zamišljen na način da se uz učešće popularnih internacionalnih muzičkih zvezda i uz pomoć kreativne industrije i inovativnih digitalnih i video alata promovišu same destinacije.

Promovisane su dve turističke i kulturne destinacije – tvrđava Bač u Srbiji i Park nacionalne baštine Opuštaser u Mađarskoj, kreirani su atraktivni video sadržaji, uz pomoću kojih se promoviše lepota ovih turističkih destinacija, kao i kulturno nasleđe, a sve to uz nastupe internacionalnih muzičkih izvođača.

Direktor muzeja Nacionalnog parka baštine u Opuštaseru Gabor Turda uveren je u uspešnost ovog projekta.

Ovaj projekat je, prema rečima Mihajila Dašića, pomoćnika ministra u Ministarstvu za evropske integracije, dobar primer za mogućnosti saradnje i rezultate prekogranične saradnje Srbija – Mađarska. On je naveo da je u prethodnom programskom periodu naše prekogranične saradnje sa Mađarskom, od 2014. do 2020. godine, implementirano 116 projekata sa ukupno 176 partnera sa teritorije Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.