Predstavljena maketa Spensa

VIDEO K9: Maketa budućeg izgleda Sportskog i poslovnog centra ''Vojvodina'' nakon njegove potpune rekonstrukcije, predstavljena je sinoć javnosti, a o toj temi govorili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dekan Fakulteta tehničkih nauka i vođa projektnog tima prof. dr Rade Doroslovački.

0
21

Prvi korak u realizaciji rekonstrukcije SPENS-a je izrada projektno-tehničke dokumentacije, a plan je da taj projekat za 12 do 14 meseci bude prezentovan prilikom konkurisanja na Program Srbija 2025 za potrebna sredstva, rekao je gradonačelnik prilikom predstavljanja makete budućeg izgleda objekta.


Namera je da prvi sprat bude funkcionalno bolje organizovan, da tu budu odeljenje Gradske biblioteke, galerijski prostor, ali i Centar za veštačku inteligenciju, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Planirana je zamena kompletnog krova, fasadnog omotača, stepeništa, sređivanje hala, svlačionica, kupatila i toaleta.Vučević je najavio da će Grad uskoro pripremiti tender za Radnički univerzitet, a rekonstrukcija tog objekta, kako je rekao, biće simbol oporavka Novog Sada.

Rekonstrukcija objekta površine preko 80 000 m2 najveći je poduhvat te vrste u regionu, izjavio je gradonačelnik. Rečeno je i da je doneta ispravna strateška odluka da Grad angažuje FTN sa timom stručnjaka na tom poslu, a ugovor o saradnji biće potpisan za nekoliko dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.