PREDSTAVLJEN PROGRAM “ZAPOSLIMO SRBIJU”

640

Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu danas je predstavila program “Zaposlimo Srbiju” usmeren ka otvaranju novih radnih mesta kroz investicije dijaspore u lokalnim sredinama u matici.

Projekat je u sklpou napora vlade da poveća vlade  da poveća zaposlenost, otovri nova radna mesta, i da se ključi dijaspora u čitav proces, a ona je prva koja može i želi da pomogne.

Dijaspore su lokalno orjentisane i ona daje u doznakama preko 5 milijardi dolara,kroz ovaj projekat lokalna samouprava koja će raditi na privlačnim projektima može ostvariti nova radna mesta.

Dijaspora mora imati sigurnost, da će imati jednak tretman, i da dobijati po brzom i normalnom postupku dozvolu za rad i da joj se neće povećavati takse kako bi investirala, naglasila je Drašković izjava2 off3 Sastanku su prisustvovali predstavnici 12 lokalnih kancelarija za diajsporu iz cele Srbije koji su upoznati sa projektom “Zaposlimo Srbiju”.

Na skupu je posebno istaknut problem nedostatka kvalitetnih ekonomskih projekata za mala preduzeća jer, kako je objašnjeno sve lokalne samouprave sanjaju velike investitore koji će zaposliti više od 1000 ljudi. Ukazano je i na neophodnost stvaranja jednakih uslova za investitore iz dijaspore kojima se ne smeju povećavati postojeće ili uvoditi nove takse tokom trajanja projekta. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.