Predstavke sugrađana pred komisijom

VIDEO K9: Sudeći prema predstavkama sugrađana koje su juče upućeni članovima Komisije za predstavke i predloge, Novosađane najviše brine nedostatak trotoara u pojedinim ulicama, komunalni problemi, gradski prevoz i parkiranje, a smeta im i prejako svetlo iz Promenade tokom noći.

0
80

Komisija za predstavke i predloge Skupštine Novog sada razmatrala je juče predstavke sugrađana koji su lično izneli svoje probleme članovima komisije, kao i one koje su pristigle poštom.

Sugrađanin iz ulice Mikole Kočiša izneo je predstavku u kojoj navodi nebezbednost odvijanja saobraćaja u ovoj ulici i predlaže izgradnju trotoara za pešake, proširenje ulice i proglašenje saobraćaja u jednom smeru. Ne postoji, kako kaže, ni odvod atmosferske vode, a neophodno bi bilo ograditi obližnji park i postojeću zelenu površinu proglasiti zelenom, kako bi bila redovno košena i održavana.

Slične primedbe iznesene za bezbednost u ulici Mikole Kočiša podneo je još jedan sugrađanin uz dodatnu preimedbu vezanu za osvetljenje tržnog centra „Promenada“. Naime, građani koji žive u tri zgrade u Bulevaru cara Lazara, a koje gledaju na tržni centar, imaju primedbu na svetla ovog objekta, koja ih tokom noći ometaju u odmoru i spavanju.

Pisanim putem jedan sugrađanin uputio je predstavku u kojoj predlaže produženje linije broj 6, JGSP NS Ulicom Branka Ćopića do Osnovne škole „Marija Trandafil“ imajući u vidu da će veliki broj dece u narednom periodu ići u tu školu.

Komisija je razmatrala i više odgovora koji su joj pristigli na ranije podnete predstavke. Predstavka upućena zbog toga što prodavci kod Limanske pijace na Bulevaru cara Lazara zauzimaju deo biciklističke staze, u kojoj se traži postavljanje stubića, prema rečima nadležnih, biće rešena uvođenjem Sistema „NS patrol“ koji će “pozitivno uticati na svest sugrađana”.

Kada je reč o predstavci koja se tiče nepropisno parkiranih automobila na parkiralištu predviđenom za autobuse, u ulici Ignjata Pavlasa, ispred „Pozorišta Mladih“, Gradska uprava za inspekcijske poslove je utvrdila nepravilnost i naložila uklanjanje parkiranih automobila i fizičkih prepreka, te pismenim putem obavestila komunalnu miliciju da kontroliše parking mesto rezervisano za autobuse i mini autobuse.

Na predstavku stanovnika Bukovca iz Karađorđeve 107, koja se tiče izlivanja kanalizacije, nadležni komunalni inspektor izvršio je terenski nadzor i nije zatekao izlivanje kanalizacije. „Vodovod i kanalizacija“, na predstavku na istoj adresi u Bukovci, koja se odnosila na mogućnost ugrožvanja vodovodne instalacije korenom platana, odgovorilo je da nema mogućnost izmeštanja instalacija, a kao alternativu navodi mogućnost menjanja postojećih azbestnih cevi sa polietilenskim visoke gustine, čime bi se smanjila mogućnost da koreni platana ugroze vodovodni sistem.

Sve predstavke Komisija će uputiti nadležnim institucijama na rešavanje, a pristigle odgovore proslediti svim građanima koji su ih podneli, na kućne adrese.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.