Predstavke sugrađana pred komisijom

VIDEO K9: Buka iz lokala u Fruškogorskoj ulici, regulacija Kolubarske ulice na Klisi i zapuštena nova zelena površina na Salajci, problemi su koje su sugrađani danas izneli pred članove Komisije za predstavke i predloge u Skupštini Novog Sada.

0
15

Sugrađanin iz Fruškogorske ulice se članovima Komisije za predstavke i predloge požalio na, kako tvrdi, bespravno uzurpiranje lokala u prizemlju njihove zgrade, u kojem se nalazi kafana iz koje se do kasno u noć čuju buka i glasna muzika, a neretko se remeti javni red i mir.

Stanari zgrade su potpisali peticiju u kojoj traže od nadležnih da se kafana zatvori, a lokal, koji je, navodno, bespravno uzurpiran, stavi stanarima na raspolaganje. Komisija će ovu predstavku proslediti Gradskoj upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove kao i GU za inspekcijske poslove.

Sugrađanin iz Kolubarske ulice na Klisi postavio je pitanje kada će biti izvršena regulacija njihove ulice kako bi ona mogla komunalno da se opremi, jer je, prema njegovim rečima, sada potpuno neuslovna za život usled delimične eksproprijacije. Njegovu predstavku Komisija će uputiti GU za građevinsko zemljište i investicije, Gradskoj upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove i Gradskom pravobranilaštvu.

Pomenimo i da je sugrađanin sa Salajke na današnjoj sednici pitao zašto se ne održava zelena površina na uglu Teodora Mandića i Graničarske ulice koja je nedavno uređena u okviru projekta „Evropska prestonica kulture Novi Sad – Novo mesto“. Navodi da je postavljeni mobilijar već devastiran, travu niko ne kosi, niti se održava zelenilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.