Predstavke i predlozi Novosađana

VIDEO K9: Sa malim zakašnjenjem održana je juče sednica Komisije za predstavke i predloge grada Novog Sada na kojoj su članovi Komisije razmatrali probleme građana. Uglavnom su to svakodnevni problemi vezani za život i svakodnevno funkcionisanje grada.

0
575

Rad Komisije za predstavke i predloge odvija se u dva segmenta. Prvo građani mogu da dođu direktorno na sednicu i iznesu svoj problem, predstavku, predlog, a građani su mogli da se obrate komisiji i pisanim putem.

“Uglavnom su to problemi komunalni i infrastrukturne prirode. Komisija je sve njihove zahteve građana dobro proučila, doneli smo zaključke, obraćali se institucijama, ukoliko nismo u odgovarajućem terminu dobijali dogovor, tražili smo urgenciju i mogu da kažem da je veliki broj predstavki uspešno bio rešen. Mislim da je to, na nivou od 90-ak posto od ukupnog broja, rešeno uspešno”, istakao je Marko Jovanović, predsednik Komisija za predstavke i predloge.

Ipak, odziv građana na sednice ove komisije nije toliki spram onoga koliko se smatra da bi mogao biti, kaže Jovanović, navodeći da je zbog tooga Komisija odlučila da u ovoj godini radi transparentnije i da bude vidljivija za građane.

“Ja sam već pred kraj prošle godine napomenuo da će Komisija probati da se malo više približi građanima, odnosno da ćemo zaći malo u mesne zajednice i zajedno sa savetima mesnih zajednica, u nekom neposrednom kontaktu, kao što i ovde jednom mesečno održavamo sastanke sa građanima, da ćemo biti bliže, kao neki servis građana, gde ćemo videti koji su to problemi da ih uočimo i da vidimo na koji način mogu ti problemi da se reše”, naveo je Jovanović.

Na poslednjoj sednici Komisija je dala odgovore na predstavke u vezi sa radom Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije i u vezi sa građanskom inicijativom Veternika za izmenu zonsko-tarifnog sistema, u okviru kojih je saopšteno da izmena ovog sistema u gradskom i prigradskom prevozu podrazumeva i zahteva izradu određenih istraživanja i analiza, za šta je Gradska uprava za saobraćaj već izdvojila sredstva u 2017. godini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.