Predškolci u duhu Olimpijade

VIDEO K9: Oko tri stotine melišana učestvovalo je na Završnoj Olimpijadi Predškolske ustanove Radosno detinjstvo koja je održana danas u vrtiću Guliver na Novom naselju.

0
726

Olimpijske igre u PU Radosno detinjstvo traju cele godine. Takmičenja u vrtićima počinju u novembru, nakon čega se najbolje grupe nadmeću na nivou predškolske jedinice.

Na završnim igrama u vrtiću Guliver okupili su se pobednici finala svih 9 Pedagoških jedinica.

“Imamo 4 discipline, prva je obaranje konzervi, gde malo razvijamo preciznost, gađanje, druga je pravolinijsko prenošenje teniske loptice,brzina, snaga nogu, koordinacija i stabilnost, treća je skok u dalj iz mesta, isključivo vezana za snagu nogu i četvrta poligon spretnosti, samo ime kaže spretnost nogu ,brzine,takođe koordinacije”, naveo je Milan Repac, pedagog za fizičko vaspitanje PU Radosno detinjstvo.

S obzirom na to da mališani žive u eri interneta i sve ređih fizičkih aktivnosti u slobodno vreme, Repac kaže da, uz odgovarajući podsticaj, mališani mogu naučiti kako da što kvalitetnije iskoriste vreme i za korišćenje interneta, ali i za vežbanje.

“Jeste, imamo taj problem, manjak kretanja zbog kompjutera, ali deca kao deca, oni odlično reaguju. Treba im pružiti adekvatan podsticaj, adekvatne navike i oni su uvek raspoloženi i za trčanje, znači onog momenta kada se počne jedan sistematski rad”, kazao je Repac.

Ciljevi Olimpijskih igara su, kako kažu organizatori, da deci približe što više različitih igara, da kod njih razviju motoričke sposobnosti, pripreme ih za školska takmičenja koja dolaze i da ih nauče pravilnom odnosu prema pobedi i porazu.

U Radosnom detinjstvu planiraju da ovo takmičenje ostane tradicionalno i da bude što masovnije, kako bi što veći broj mališana bio uključen u bavljenje raznovrsnim fizičkim aktivnostima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.