Predsednik MZ “Begeč – jedna funkcija, dva čoveka

VIDEO K9: Funkcija predsednika Mesne zajednice "Begeč" trenutno je duplirana. Do ovakve, ne baš uobičajene situacije došlo je početkom februara, kada je većina članova Saveta ove mesne zajednice izrazilo nezadovoljstvo radom na izborima izabranog predsednika i vaninstitucionalno podržala Milenka Pivaš, jednog od članova Saveta Mesne zajednice "Begeč", za novog predsednik.

2459

Živan Vasić, na izborima izabrani predsednik Mesne zajednice Futog, smenjen je sa ove funkcije glasovima većine članova Saveta ove mesne zajednice na sednici održanoj 14. februara. Na istoj sednici, za novog predsednika izabran je Milenko Pivaš, jedan od članova Saveta. Ovu sednicu je prethodno bio sazvao Siniša Sević, kao predsednik Skupštne grada, jer, prema rečima članova Saveta Mesne zajednice “Begeč”, Vasić nije sazvao sednicu, iako je bio dužan da to učini s obzirom na inicijativu građana i članova Saveta

Uprava za opšte poslove dala je mišljenja povodom ovog slučaja, na inicijativu Živan Vasića, da je predsednik Skupštine grada nezakonito sazvao sednicu na kojoj je smenjen stari, a izabran novi predsednik Mesne zajednice “Begeč”. Članovi saveta ove mesne zajednice izneli su mišljenje da prethodno sam Vasić dva puta nije ispunio svoje zakonske obaveze, i to prilikom nezakazivanja vanredne sednice na inicijativu članova Saveta, kao i odbijanjem da na jednoj od sednica proširi dnevni red tačkom u okviru koje bi se raspravljalo o njegovoj smeni. Vasić je odgovorio zakazivanjem zbora građana koji će biti održan sutra u Begeču.

Ono što je detalj od izuzetne važnostiza razumevanje ovog slučaja u celini jeste činjenica da je Vasić neposredno pre izbijanja konflikta sa članova Saveta Mesne ajednice “Begeč” napustio Socijalističku partiju Srbije i prešao u Srpsku naprednu stranku. Podatak dobija na važnosti u kontekstu činjenice da većina članova saveta podržava SPS. Živan Vasić je na mesto predsednika Mesne zajednice “Begeč” izbaran na lokalnim izborima održanim u decembru 2012. godine. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.