Predsednički izbori 2. aprila

VIDEO K9: Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas predsedničke izbore u Srbiji za 2. april.

0
480

Predsednica Skupštine Srbije je pozvala građane da 2. aprila izađu na izbore i svojim glasom odluče ko će biti predsednik Srbije u narednom mandatu, kao i da pažljivo prate izborne kampanje i svojim glasom ocene na prvom mestu predsednički programe jer su oni, kako je istakla, od izuzetne važnosti za dalju budućnost Srbije i stabilnost države.

“Pozivam građane i želim im da izaberu najboljeg kandidata koji će ozbiljno i odgovorno sarađivati sa Vladom Srbije i koji će zajedno s njom da se bori za očuvanje stabilnosti, političke i ekonomske stabilnosti države koja je do sada postignuta, kao i za slobodu, nezavisnost i suverenitet Republike Srbije”, rekla je Gojković.

Gojković je uputila poruku i kandidatima za predsednika Srbije, kojih za sada ima 11.

“Želim im da u kampanje ne zaborave na građane Srbije, da se za njihove glasove bore radom i odgovornošću, želim im da poštuju demokratske procese i volju građana Srbije koja će biti iskazana na izborima”, navela je Gojković. 

Mandat aktuelnom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ističe 31. maja.

Predsednik Republike bira se na neposrednim izborima, tajnim glasanjem. Za predsednika Republike biće izabran kandidat koji dobije većinu glasova birača koji su izašli na izbore.
Ako nijedan od kandidata ne osvoji natpolovičnu većinu glasanje se ponavlja u roku od 15 dana, odnosno drugi krug bi bio održan 16. aprila.

Republička izborna komisija rezultate predsedničkih izbora mora proglasiti 96 sati po zatvaranju biračkih mesta.

Mandat predsednika Republike traje pet godina i može biti biran na funkciju u dva mandata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.