Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović položila zakletvu

VIDEO K9: Novoizabrana predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović položila je danas zakletvu pred poslanicima na posebnoj sednici Skupštine Srbije.

0
93

Nakon što je položila i potpisala zakletvu da će “svoju funkciju vršiti verno Ustavu i zakonu po najboljem znanju i umeću i služiti samo istini i pravdi“ novoizabrana predsednica Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Jasmina Vasović je, u kratkom obraćanju u Skupštini, Vrekla da će se truditi da, kao i do sada, bude posvećena poslu i da profesionalno obavlja novu funkciju koja je istovremeno i velika čast i još veća odgovornost.

Dodala je da najveću odgovornost oseća prema građanima ali i prema kolegama jer kako joj je skupš dala legalitet izborom na ovu funkciju, tako je podržala i opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda

„Očekujem od svih sudija da ozbiljno shvate odgovornost sudijske funkcije i da uvek imaju na umu da im ona da im ona sama po sebi ne daje moć, već da oni svojim znanjem, ponašanjem i sistemom vrednosti toj funkciji daju ili ne daju moć i ugled“, poručila je predsednica Vrhovnog kasacionog suda.

Obraćanjem novoizabrane predsednice VKS završena je posebna sednica, a poslanici će novu sednicu redovnog zasedanja započeti danas u 11 časova.
Poslanici Skupštine Srbije započeli su raspravu o izboru trideset sedmoro sudija koji se prvi put biraju na sudijsku finkciju u Kraljevu, Leskovcu, Aleksincu, Somboru, Novom Pazaru, Užicu i Požarevcu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.