Prednost roditeljima sa decom

VIDEO K9: U svim objektima Doma zdravlja u Novom Sadu postavljene su table na kojima, na jezicima nacionalnih manjina, piše da prednost imaju roditelji sa decom. Slična akcija sprovodi se i u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću, a uskoro će biti i na Štradu.

434

Potreba za postavljanjem višejezičnih nalepnica bila je dobra ideja inicijatora, rekli su u Domu zdravlja Novi Sad. Na ovaj način će se na nekoliko jezika ukazati da prednost kod lekara treba da imaju najmlađi.

“Na taj način još jednom potenciramo svu onu dobrotu multinacionalnosti i multietničnosti ovog grada, kao i regije u kojoj živimo. Takođe, pokazujemo i drugima kako je lako biti dobronameran i predusretljiv i razumeti i druge narode i nacionalnosti”, istakao je dr Veselin Bojat, direktor novosadskog Doma zdravlja.

Iako je ovo prva ustanova koja je odlučila da ove table postavi, Bojat je dodao da se nada da neće biti i poslednja, te da će dobru nameru i drugi prepoznati.

“Radio Signal je pokrenuo ovu akciju onda kada se jedan otac javio i pitao nas zašto je sve podređeno majkama kada i očevi jednako učestvuju u odgajanju i vaspitavanju dece. Onda smo mi odlučili da svuda po gradu, gde možemo, postavimo nalepnice i plakate da su neka mesta rezervisana za roditelje sa decom i da prednost imaju roditelji, a ne više samo majke, kao što je to bilo do sada”, rekla je Vanja Vojinović, organizatorka akcije.

Vojinović je dodala da su višejezične table još jedan korak napred i najavila da će se one naći i na Štrandu, kako bi roditelji sa decom imali prednost prilikom eventualnog čekanja u redu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.