Predlozi za Oktobarsku nagradu

VIDEO K9: Skupština Novog Sada pozvala je građane, pravna lica, preduzeća, ustanove, političke organizacije i organe lokalne samouprave da podnesu svoje inicijative za dodelu Oktobarske nagrade za 2021. godinu.

0
22

Oktobarsku nagradu Grad Novi Sad dodeljuje kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, a povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada.

Oktobarska nagrada može biti dodeljena građaninu ili grupi građana za zajedničko delo ili ostvarenja, koji rade ili su radili na teritoriji Grada Novog Sada, kao i preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama čije
je sedište na teritoriji Grada.

Dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada.

Obrazložene inicijative za dodelu Oktobarske nagrade mogu se podneti Komisiji za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu do 15. septembra, na adresu Skupštine grada Novog Sada, Ulica Žarka Zrenjanina broj 2.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.