Predloženi laureati najviših gradskih priznanja

VIDEO K9: Nadležna gradska komisija utvrdila je listu laureata za najviša gradska priznanja Novog Sada, Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju.

0
324

Ansambl “Vila” Srpskog kulturno-umetničkog društva “Železničar”, preduzeće za izdavaštvo “Pravoslavna reč” i doc. dr Miroslav Kopanja predloženi su za dobitnike ovogodišnje Oktobarske nagrade, dok je direktor Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn” dr Stanko Matić predložen za ovogodišnjeg laureata Novembarske povelje, odlučili su članovi skupštinske Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu.

Ansambl “Vila” za Oktobarsku nagradu predložili su Organizacija rezervnih vojnih starešina Novog Sada i gradsko Udruženje vojnih penzionera, a “Pravoslavnu reč” novosadski pesnici Đorđo Sladoje i Selimir Radulović. Doc. dr Miroslava Kopanju za Oktobarsku nagradu su predložili Savet MZ “Kać” i Šahovski savez Vojvodine, a u obrazloženju je navedeno da je dugogodišnji predsednik Šahovskog saveza Vojvodine, a sada direktor kaćkog Šahovskog kluba “Jugović” svojim izuzetnim zalaganjem i radom doprineo da Novi Sad postane centar šaha u Vojvodini i Republici Srbiji.

Direktora Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn” dr Stanka Matića za Novembarsku povelju je predložio Aktiv direktora srednjih škola, uz obrazloženje da je dr Matić ostavio dubok trag kako u novosadskom stručnom obrazovanju, tako i na celoj teritoriji Srbije.

Komisije za dodelu priznanja je, inače, upućeno 15 predloga za kandidate za Oktobarsku nagradu i šest predloga za Novembarsku povelju.

Dva predloga za Oktobarsku nagradu, kako je saopšteno, nisu podneta u skladu sa propisima, pa nisu ni razmatrana, a razmatrane su inicijative da gradsko priznanje dobije enigmata, novinar i pisac Zoran Radisavljević, inovator Milan Plavšić, “Kaćke novine”, Društvo učitelja Novog Sada, prof. dr Vojin Bjelica posthumno, Udruženje “Čepom do osmeha”, potpredsednik Saveza pronalazača Srbije Anđelko Glavašević, direktorka OŠ “Veljko Vlahović” Ljubica Grubač, Fondacija “Mali princ” i inženjer građevinarstva Aleksandar Bojović.

Razmatrano je i šest inicijativa za dodelu Novembarske povelje, a predloženi su bili direktor izdavačke kuće “Prometej” Zoran Kolundžija, “Kaćke novine”, enigmata, novinar i pisac Zoran Radisavljević, Udruženje za negovanje i očuvanje srpske tradicije “Zvuci s kamena”, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada Siniša Jokić.

Konačnu reč o predloženim lauretima najviših gradskih priznanja daće odbornici Skupštine Grada Novog Sada, a konačnu reč daće odbornici i odbornice na svečanoj sednici Skupštine grada zakazanoj za sredu 17. oktobra.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.