Predložen strateški razvoj zelenih površina

VIDEO K9: Zelenila u nekim delovima grada ima dovoljno, dok ih u nekim, poput Nove Detelinare, gotovo i da nema. Zbog toga je našem gradu potrebna nova strategija razvoja sistema zelenih prostora, čijom će se primenom obezbediti dugoročno, plansko i održivo upravljanje zelenom infrastrukturom, poručeno je na današnjoj sednici Saveta za zaštitu životne sredine.

528

Na sednici Saveta za zaštitu životne sredine prihvaćeni su Izveštaj o realizaciji Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2014. godinu, Predlog Programa zaštite životne sredine Grada Novog Sada za period 2015-2024. godine i Predlog “Strategije razvoja sistema zelenih prostora Grada Novog Sada 2015-2030”.

[quote_box_center]“Važno je da se zna kako su sredstva koja su prikupljena o naknada za zaštitu životne sredine trošena, a to nam je i zakonska obaveza.  Donošenje Programa zaštite životne sredine Grada Novog Sada za period od 2015 do 2024. godine takođe nam je zakonska obaveza, ali i prilika da kroz jedan takav dokument sagledamo stanje i probleme vezane za životnu sredinu”, istakla je Dragica Branković iz Gradske uprave za zaštitu životne.[/quote_box_center]

Imajući u vidu da Grad Novi Sad ne poseduje strateški dokument kojim se dugoročno uređuje i planira razvoj sistema zelenih prostora, Gradska uprava za zaštitu životne sredine je 2013. godine pokrenula inicijativu za izradu “Strategije razvoja sistema zelenih prostora” za period od 2015. do 2030. godine.

Sva tri usvojena dokumenta biće prosleđena Skupštini Grada na dalje razmatranje i usvajanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.