Predložen rebalans pokrajinskog budžeta

VIDEO K9: Budžet Vojvodine za ovu godinu biće uvećan za dve milijarde i tristo miliona dinara rebalansom koji je danas predložila Pokrajinska vlada.

0
19

Pokrajinski budžet za 2021. godinu, koji je utvrđen u visini od 77,5 milijardi, uvećan je za 2,3 milijarde dinara predlogom rebalansa Pokrajinske vlade koji je upućen je Skupštini AP Vojvodine na usvajanje.

Predloženim rebalansom kapitalni deo budžeta povećan je za 2,2 milijarde dinara u odnosu na aktuelni budžet, saopšteno je sa sednice Vlade.

U obrazloženju stoji da je ukupno povećanje obima budžeta rezultat povećanja prenetih sredstava iz ranijih godina u iznosu od oko 2.175.000.000 dinara, smanjenja tekućih prihoda za 10.000.000 dinara kao rezultat smanjene procene ostvarenja Prihoda od dobrovoljnih transfera od fizičkih i pravnih lica, zatim povećanja primanja od prodaje nefinansijske imovina za skoro 149.500.000. dinara, a u iznosu dosadašnjeg ostvarenja ovih primanja od prodaje suvlasničkog dela AP Vojvodine objekta odmarališta u Igalu i prodaje pokretnih stvari, kao i povećanja primanja od privatizacije u iznosu od oko 397.000 dinara.

Rebalansom su, kako je saopšteno, izdvojena dodatna sredstva za završetak i opremanje objekta Kamenica 3 sa PET centrom, zatim za završetak lokalnog puta od regionalnog značaja Stapar–Sivac, i za uređenje starog jezgra Sremskih Karlovaca.

Na sednici Pokrajinske vlade doneto je i rešenje da Opštini Pećinci bude usmereno 59,7 miliona dinara za završetak radova na izgradnji objekta Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni” u Šimanovcima, a obezbeđeno je i 28,5 miliona dinara za opremanje terena u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ u Veterniku, za potrebe Omladinske škole u okviru FK Vojvodina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.