Predlog o rebalansu budžeta AP Vojvodine

VIDEO K9: Predlog rebalansa pokrajinskog budžeta za 2023. godinu koji će biti prosleđen Skupštini APV na odlučivanje predstavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

0
23

Predsednik pokrajinske vlade, Igor Mirović, predstavio je danas Predlog rebalansa budžeta za 2023. godinu koji bi, kako očekuje, do kraja ovog meseca trebalo da bude usvojen u Skupštini Vojvodine.

Predlog rebalansa, kako je rekao, predstavlja zamajac za brojne konkretne projekte i planira nove prihode u iznosu od 8 milijardi i 100 miliona dinara što će stvoriti novi obim budžeta u tekućoj godini u iznosi od 116,7 milijardi dinara.

Mirović je naglasio da je predloženim rebalansom budžeta planirano da u obrazovanje, odnosno modernizaciju ustanova  obrazovanja, bude usmereno 1,7 milijardi dinara. Za oblast zdravstva biće izdvojeno 1,6 milijardi, od čega je 700 miliona dinara planirano za opremanje Kamenice 3.  U oblasti kulture, za zaštitu kulturnog nasleđa, planirano je 594 miliona dinara, određena sredstva biće izdvojena i za saobraćajnu infrastrukturu kao i za socijalnu zaštitu, a planiran je i završetak sportskih hala u Inđiji i Starim Banovcima.

Poslanici Skupštine Vojvodine na sutrašnjoj sednici će razmatrati  završni račun pokrajinskog budžeta i izveštaj o njegivom izvršenju za 2022. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.