Predizborne kombinacije

VIDEO K9: Politikolog Cvijetin Milivojević je izjavio da odluka o samostalnom izlasku na izbore ili izlasku u koaliciji sa vladajućom većinom zavisi isključivo od Aleksandra Vučića, kao što od njegove dobre volje zavisi i opstanak SPS-a na vlasti.

0
16

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da se neće kandidovati za predsednika, ali da ne može ni da dozvoli da njegova stranka propadne napomenuvši da SPS ulazi u nešto što nije dobro za njihov rejting i da se žrtvuju da bi imali zajedničkog predsedničkog kandidata.

On je rekao da bi SNS njegovo kandidovanje shvatio kao direktno suprotstavljanje Vučiču i da se u stranci još uvek razmatra da li je bolje izaći na zajedničku listu sa SNS-om ili na dve odvojene liste.

Predsednik Socijalističje partije Srbije (SPS) Ivica Dačić i predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma potpisali su Sporazum o saradnji.

Time je predviđeno da će te stranke zajednički nastupati na predstojećim predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima.

Stranke su saglasne da koalicija treba da ima zajedničkog kandidata ili da pruži podršku zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije na predsedničkim izborima.

Saglasne su i o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima, a učešće na njima može biti i u okviru zajedničke liste vladajuće koalicije, o čemu će odluku doneti organi stranaka.

Politikolog Cvijetin Milivojević smatra da SPS ne bi ostvarila dobre rezultate ukoliko bi na predstojeće izbore izašla samostalno s obzirom na to da ova stranka beleži ogroman pad rejtinga.

On je takođe rekao da odluka o samostalnom izlasku na izbore ili izlasku u koaliciji sa vladajućom većinom zavisi isključivo od Aleksandra Vučića, kao što od njegove dobre volje zavisi i opstanak SPS-a na vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.