Pred odbornicima uskoro predlog poziva za koncesije za javne garaže

VIDEO K9: Hronični nedostatak parking mesta u Novom Sadu gradska vlast pokušaće da reši i kroz poziv za koncesiju za javne garaže koji će se pred odbornicima naći u septembru.

114

Novi Sad, u kojem prema procenama urbanista na 1.000 stanovnika ima 300 automobila, grad je u kojem skoro svakodnevno niču nove zgrade i kojem je nedostatak parking prostora odavno jedan od gorućih problema.

Grad je uveo visoke kazne za investitore koji ne obezbeđuju parking mesto po stanu i intenzivirao napore na izgradnji parkirališta i javnih garaža, gde se, međutim, pojavio neočekivan otpor sugrađana nespremnih da ionako malobrojne zelene površine zamene mestima za parkiranje.

Pred odbornicima će se, prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, u septembru naći predlog javnog poziva za koncesiju za javne garaže.

“Verujem da ćemo u septembru pred odbornicima imati predlog javnog poziva za javne garaže. Imamo predlog za još neke lokacije, javljaju se investitori, zainteresovani su. Mislim da ćemo pored postojećih 7 ubaciti i osmu lokaciju za garažu na Novom naselju u Ulici Bate Brkića i da tako pokušamo da na sistemski način rešimo hronični nedostatak parking-mesta, ali to je naravno preduslov za dalje postupanje u odnosu na Smart plan koji smo dobili od Saobraćajnog fakulteta, odnosno Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu”, naveo je Vučević.

Podsetimo, do 8. aprila zainteresovani mogli da dostavljaju neobavezujuće ponude za projektovanje, izgradnju, finansiranje i upravljanje javnim garažama na sedam lokacija u Novom Sadu i do tada su stigle su ponude jedne kineske i jedne novosadske kompanije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.