Prečistač za Bačku Topolu

VIDEO K9: Ugovor o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštinu Bačka Topola vredan više od 595 miliona dinara potpisan je danas u zgradi Pokrajinske vlade.

64

Bačka Topola dobila je sredstva za izgradnju centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštinu Bačka Topola, vredan 595,3 miliona dinara.

Projektom je predviđena izgradnja postrojenja pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje, sa pratećim objektima i infrastrukturom.

Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, za prvu fazu radova izdvojila je u ovoj godini 191,5 milion dinara, rečeno je danas prilikom potpisivanja ugovora.

„Pokrenuli smo ove godine inicijativu da se u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu i Srpskoj Crnji izgrade novi prečistači, sa namerom da zaštitu životne sredine, izgradnju prečistača otpadnih voda i postrojenja za pijaću vodu postavimo u prvi plan u celoj AP Vojvodini“, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade. 

Ovom prilikom dogovorena je i saradnja sa Opštinom Bačka Topola radi investiranja u sekundarnu kanalizacionu mrežu koja samo delimično postoji u Bačkoj Topoli, dok je uopšte nema u naseljenim mestima Zobnatica i Bajša.

Ovim, kao i sa ugovorom za dogradnju Gimnazije „Isdora Sekulić“ u Novom Sadu, završen je investiocioni ciklusu Vojvodini za ovu godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.