Prečistač u Feketiću za čistiju Krivaju

U Feketiću počela je izgradnja Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda vrednog skoro 500 miliona dinara.

131

U Feketiću, u opštini Mali Iđoš, u toku su radovi na izgradnji Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje se sa 479 miliona dinara finansira iz pokrajinskog budžeta preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Predviđena je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje, sa pratećim objektima i infrastrukturom.

„Danas smo pokrenuli proces izgradnje prečistača otpadnih voda širom AP Vojvodine. Nismo bili zadovoljni stanjem u ovoj oblasti, jer je to godinama bio veliki problem koji je decenijama zanemarivan. Ovo je prvi put da Pokrajina finansira ovako tehnički zahtevan posao vredan četiri miliona evra, za naseljena mesta Mali Iđoš, Lovćenac i Feketić“, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade tokom obilaska ovih radova.

Kako je rekao, opštinska uprava uradila je svoj deo posla u pripremi projektne dokumentacije, i za nešto manje od godinu i po dana ovaj projekat biće završen. Paralelno će biti rađeno i na izgradnji sekundarne mreže i glavnog kolektora, ali i u Bačkoj Topoli, Srbobranu i Temerinu.

U planu je, prema Mirovićevim rečima, priprema projektne dokumentacije za čišćenje toka reke Krivaje, kao i izgradnja fabrika za proizvodnju pitke vode u culju rešavanja problema koje građani Vojvodine imaju sa vodom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.