Praznik matematike u Novom Sadu

VIDEO K9: Naš grad je narednih desetak dana prestonica matematike. Tradicionalna manifestacija „Dani matematike u Novom Sadu“ počela je danas na Prirodno-matematičkom fakultetu i trajaće do 25. novembra.

0
49

Tradicionalna manifestacija „Dani matematike u Novom Sadu“ počela je danas na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu i trajaće do 25. novembra.

Sva predavanja su besplatna, osim seminara za profesore matematike, koji će biti održan poslednjeg dana manifestacije.

Sutra će na PMF-u biti održana svečana dodela nagrada najuspešnijim učenicima srednjih škola, koji su nagrađeni u okviru dva konkursa Društva matematičara Novog Sada – „Matematički kalendar“ i „Matematičke minijature“, kao i predavanje slovenačkog matematičara Teda Dobsona o grafovima, koji će na zanimljiv način pokušati da objasni kada su dva grafa ista.

Grafovi su bitni u raznim oblastima, a postali su interesantni sa razvojem računarske nauke, programiranja, ali i sa napretkom društvenih mreža.

Manifestaciju “Dani matematike u Novom Sadu” organizuju Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, Društvo matematičara Novog Sada i Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.