Praznično u Zrenjaninu

VIDEO K9: Praznici, naročito Božić i doček Nove godine prilika su i za razvoj turističkih potencijala u gradovima i lokalnim zajednicama, što su, kako kažu, prepoznali i u Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina.

275

Prazničana atmosfera oseća se i u Zrenjaninu, povećan je broj posetilaca, a još više ih se očekuje tokom samog dočeka Nove godine, kažu u Turističkoj organizaciji ovog grada koja je u saradnji sa Gradskom upravom i zrenjaninskim Kulturnim centrom realizovala Božićno selo na Trgu slobode.

“Zaista je bajkovito, prelepo, ceo trg je okićen. Ima zaista puno pozicija na kojima se možete fotografisati, a ono što je najznačajnije jeste da smo od 23. decembra počeli sa celovečernjim programima. Od 17 časova imamo programe namenjene našim najmlađim sugrađanima, a od 20 časova nas očekuju koncerti za one malo starije. Tu je i božićni vašar sa preko 40 pozicija na kojima možete degustirati hranu, piće ili kupiti neke novogodišnje suvenire”, rekla je Sanja Petrović iz TO grada Zrenjanina.

Za proslavu su spremni i u Banji Rusanda koja, okićena, očekuje goste u novogodišnjoj noći.

“Tako da očekujemo goste i za samu Novu godinu u sklopu velnes programa što će, naravno, goditi svima i radno aktivnom stanovništvu da se odmori tokom tog perioda”, kazala Zorica Ćulibrk, direktorica Banje Rusanda.

Banja Rusanda koja se nalazi na obali istoimenog jezera, podsetila je Ćulibrk, ima tradiciju dužu od vek i po u lečenju lekovitim blatom, što je odvaja od ostalih ne samo u Vojvodini i koja, zahvaljujući prelepom ambijentu koji je okružuje, privlači kako one koji imaju zdravstvene probleme, tako i posetioce željne odmora u prirodi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.