Praznični ribolov

VIDEO K9: Predstoje nam Uskršnji praznici, što podrazumeva i slobodne dane koje će zaljubljenici u ribolov moći da iskoriste uživajući u svom hobiju.

0
412

Vodostaj na rekama u Vojvodini prilično je nizak, što i nije najbolje za mrest. Temperatura vode polako raste, a kroz par dana i smuđ izlazi iz zabrane.

“Da vas obavestim da nešto posebno dobro riba radi – u principu ne. Sporadično da, mora se ponegde hraniti riba, tamo gde je najtoplija voda, znači tamo gde su dunavci, kao što je ovaj ovde Petrovaradinski, na kanalskom sistemu, na nekim zatvorenim ribolovnim vodama tipa akomulacionih jezera. Tamo je već poprilično dobro krenula riba”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Vremenske prilike odgovaraće onima koji predstojeće dane budu želeli da provedu pored vode.

“Pa, evo, za Novosađane nije daleko jezero Ljukovo koje se nalazi u mestu Jarkovci, neposredno pored Inđije. Na tom jezeru vrlo dobro radi babuška i bela riba. Znamo da to nisu zaštićene vrste, pogotovo ne babuška, tako da se može lepo loviti na fider, hranilica, crvić, hleb, ali uglavnom crvić”, preporučio je Jovanović.

Primerci u ovom jezeru sasvim su pristojni, kaže Jovanović i dodao da četiri komada ide u kilogram, što je od 200 do 300 grama po komadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.