Praznični obroci i u narodnoj kuhinji

VIDEO K9: Socijalno najugroženijim sugrađanima veliku pomoć pruža Crveni krst Novog Sada, u okviru kojeg rade i narodne kuhinje u našem gradu. Osim obezbeđivanja svakodnevnih kuvanih obroka, ova organizacija najsiromašnijim sugrađanima pruža podršku i u socijalnoj i zdravstvenoj sferi.

0
331

Jedan od programa Crvenog krsta Novog Sada su i narodne kuhinje koje nisu bile prazne ni tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

“Svakog radnog dana distribuiramo 600 kuvanih obroka. 336 kuvanih obroka u Futoškoj broj 14, na distributinvom punktu Crvenog krsta i u Futoškoj broj 67 podelimo 264 kuvana obroka”, rekao je Dragan Lazić, sekretar Crvenog krsta Novi Sad.

Narodna kuhinja je, prema njegovim rečima, u vreme praznika obogatila jelovnik svojim korisnicima.

“Narodna kuhinja u vreme praznika mi dobijamo donacije i nastojimo da uvek te obroke, da se tako izrazim, poboljšamo, oplemenimo. Tako smo za božićne praznike podelili dodatne količine hrane, konkretno konzerviranu ribu, za korisnike narodnih kuhinja”, naveo je Lazić.

Prema rečima Lazića crveni krst je u prošloj godini realizovao preko šezdesethiljada volonterskih sati ističuci da su ponosni na mlade volontere koji su odradili obuku u kampovima kako bi stekli osnovna znanja i veštine koje će dalje prenositi na buduće volontere. Crveni krst se bavi brojnim aktivnostima kako u socijalnoj tako i u zdravstvenoj sferi ističe Lazić

“Osim narodnih kuhinja, Crveni krst realizuje i projekat direktno ublažavanje siromaštva, gde smo krajem kalendarske godineizvršili distribuciju prehrambenih, paketa, higijenskih paketa i ogrevnog drveta za 2.500 porodica koje su u stanju socijalne ugroženosti, a mi računamo da je to pomoć za negde oko 6.000 naših sugrađana. Realizovali smo i projekat preventivnog oporavka dece na moru, na koji smo posebno ponosni, gde je pedesetak dece iz boravilo u odmaralištu Crvenog krsta u Baošićima”, istakao je Lazić.

Crveni krst novog sada, uz podršku grada, i u ovoj godini planira brojne aktivnosti kroz koje će, prema rečima lazica, koliko je u njihovoj mogućnosti, ublažiti ljudsku patnju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.