Praznični darovi za Dom Veternik

VIDEO K9: Udruženje građana "Novi Sad" i "Klub studenata specijalne edukacije i rehabilitacije" Medicinskog uručili su dana pomoć koju su prikupljali od sredine decembra namenjenju Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Vetreniku.

166

Kao rezultat akcije “Radujte se praznicima, radujte se sa nama!” kombi prepun stvari za ličnu higijenu, odećom i namirnicama stigao je danas u Dom Veternik.

Reč je oinicijativi “Kluba studenata specijalne edukacije i rehabilitacije” Medicinskog fakulteta i Udruženja građana “Novi Sad” koji već drugu godinu tokom decembra prikupljaju potrepštine kako bi ih poklonili ovoj ustanovi.

“Naš motiv je bio baš onima kojima ćemo se mi baviti u našoj struci, odnosno osobama sa invaliditetom. I so bzirom da imamo i praksu u Domu Veternik već u prvoj godini i videvši situaciju koja se nalazi baš u ovoj instituciji želeli smo jednostavno da mi doprinesemo na neki način kao studenti kao Udruženje građana Novog Sada”, rekla je  Tamara Mladenović iz Kluba studenata Medicinskog fakulteta. 

OFF2: Štićenicima Doma Veternik je, prema njenim rečima, potrebna mnogo veća pomoć od one koju im država trenutno pruža, te je neophodna i veća angažovanost šire populacije na tom planu.

“Broj paketa, to ne znam tačno. Ali, pun kombi stvari smo i garderobe i obuće i slatkiša i lične higijene… Imali smo jednu svirku gde smo sakupljali sredstva zajedno sa studentima i to je nešto što su građani preko apela kako medija tako i društvenih mreža donosili ili na Medicinski fakultet ili kod nas u prostorije Udruženja građana Novi Sad”, kazao je Goran Bajšanski, predsednik Udruženja građana “Novi Sad”. 

Sugrađana o ovim problemima. Bila je to prilika da čujemo i o sledećoj akciji ovog udruženja.

“Dve nedelje malo da odmaramo, pa onda nastavljamo sa našim najvećim projektom. To je dovođenje dece sa Kosova i Metohije. 26. januara će doći četredestoro ili četrdesetpetoro dece iz opštine Peć i opštine Štrpce. Tako da će biti domaćini ovde dve osnovne škole, Svetozar Marković Toza i Žarko Zrenjanin. Oni će boraviti sedam dana ovde u Novom Sadu i to je jedna plemenita stvar kako za decu ovde sa severa Srbije tako i za decu sa juga Srbije”, kaže Bajšanski.

Organizatori su se složili da su ovakva dešavanja uvek pozitivna i uputili apel svima koji to mogu da daju svoj doprinos prosperitetu zajednice u kojoj žive.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.