Praznična poseta Galeriji Matice srpske

VIDEO K9: S obzirom na izloženost sve većem broju medijskih sadržaja sumnjivog kvaliteta, možda bi jedna od novogodišnjih odluka koju bi svi trebalo da donesemo bila češća poseta ustanovama kulture. Žene u slikarstvu tema su izložbe koja je još nekoliko dana, uz stručna tumačenja, otvorena u Galeriji Matice srpske.

576

Iza Galerije Matice srpske je 171 godina uspešnog rada i postojanja, koju završava izložbom dela velikih umetnica sa naših prostora i sveta.

“U Galeriji Matice srpske trenutno je još uvek izložba ‘Percepcije. Žena po meri društva?’, gde mogu da se vide radovi britanskih umetnica i srpskih slikarski, uopšte je tema žene u slikarstvu u XIX i XX veku. Ta izložba traje do negde početka naredne godine, odnosno do 7. januara”, rekla je dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica GMS.

Stručnom tumačenju ove izložbe, osim u petak, 28. decembra, ljubitelji ove vrste umetnosti moći će da prisustvuju i 4. januara, nakon novogodišnjih praznika.

“Ono što je druga stvar koja može da se vidi, što je kod nas najvažnije i najkvalitetnije, jeste stalna postavka, ‘Srpska umetnost XVIII i XIX veka, prva polovina XX veka i nova izložba iz 2018. godine, a to je izložba slika velikih formata – Svedočanstva epoha”, istakla je Palkovljević Bugarski.

Vrata Galerije Matice srpske otvorena su za sugrađane i narednih dana, izuzev 1. i 6. januara 2019, kada će biti zatvorena za publiku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.