Praznična poseta Galeriji Matice srpske

VIDEO K9: S obzirom na izloženost sve većem broju medijskih sadržaja sumnjivog kvaliteta, možda bi jedna od novogodišnjih odluka koju bi svi trebalo da donesemo bila češća poseta ustanovama kulture. Žene u slikarstvu tema su izložbe koja je još nekoliko dana, uz stručna tumačenja, otvorena u Galeriji Matice srpske.

0
631

Iza Galerije Matice srpske je 171 godina uspešnog rada i postojanja, koju završava izložbom dela velikih umetnica sa naših prostora i sveta.

“U Galeriji Matice srpske trenutno je još uvek izložba ‘Percepcije. Žena po meri društva?’, gde mogu da se vide radovi britanskih umetnica i srpskih slikarski, uopšte je tema žene u slikarstvu u XIX i XX veku. Ta izložba traje do negde početka naredne godine, odnosno do 7. januara”, rekla je dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica GMS.

Stručnom tumačenju ove izložbe, osim u petak, 28. decembra, ljubitelji ove vrste umetnosti moći će da prisustvuju i 4. januara, nakon novogodišnjih praznika.

“Ono što je druga stvar koja može da se vidi, što je kod nas najvažnije i najkvalitetnije, jeste stalna postavka, ‘Srpska umetnost XVIII i XIX veka, prva polovina XX veka i nova izložba iz 2018. godine, a to je izložba slika velikih formata – Svedočanstva epoha”, istakla je Palkovljević Bugarski.

Vrata Galerije Matice srpske otvorena su za sugrađane i narednih dana, izuzev 1. i 6. januara 2019, kada će biti zatvorena za publiku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.