Praznici su i poziv na humanost

VIDEO K9: Predstojeće praznike mnogi će iskoristiti za odmor i druženje sa porodicom i prijateljima. Praznici su, međutim, i podsećanje da među nama ima i onih kojima je potrebna pomoć i koji su uskraćeni za porodično okruženje. A da nije teško biti human svedoči primer Anastasa Skakoskog, gosta emisije Otvoreni ekran.

657

Humanista Anastas Skakoski godinama pomaže svima kojima je potrebna pomoć, a naročito deci iz porodica koje su u teškom materijalnom stanju ili o okojima brinu socijalne ustanove.

Poučen sopstvenim teškim životom i odrastanjem, odlučio je da pomaže svima kojima je pomoć potrebna, a u tome ima i nesebičnu pomoć svojih prijatelja i poznanika.

“Kome god se obratim za pomoć svako to nesebično hoće. Tu ne trebaju neke jake kompanije, dovoljan je moj krug prijatelja, nas desetak, da prikupimo pomoć. Ja to spakujem u moj auto i odnesem gde je pomoć potrebna”, rekao je Skakoski.

Nije teško biti human i čovek za primer drugima, kaže Skakoski. Potrebna je dobra volja i želja da olakšate nekom svakodnevne probleme, a nagrada je zadovoljstvo kada u tome uspete.

Skakoski je, podsetimo, bio i jedan od dobitnika Hello nagrade 2015. godine, kao volonter koji je nesebično pomagao onima kojima je pomoć bila najpotrebnija.

“Slažem se, svi treba da se bave humanitarnim radom, da pomažu kome je pomoć potrebna, ali je razlika u tome što sam ja odrastao bez novca. Neću da kažem siromašan, jer smatram da je biti bez novca prolazno stanje, novci dođu i prođu, a siromaštvo je stanje duha”, kazao je Skakoski.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.