Praznici poremetili obračun za vodu

VIDEO K9: Stanari zgrade na Bulevaru cara Lazara broj 83 požalili su se našoj redakciji na mali iznos refundacije koju im je novosadski Vodovod i kanalizacija obračunao nakon žalbe na enormno visoke januarske račune.

0
10

Skoro duplo veću potrošnju vode za januar mesec dobili su, kako kažu, stanari zgrade na Bulevaru cara Lazara broj 83, zbog čega su se žalili Vodovodu i kanalizaciji, koji im je obećao refundaciju februarskog računa.

Refundiranim iznosom, međutim, stanari nisu zadovoljni.

Upravnik stambene zajednice tvrdi da su zbog refundacije trebali da im umanje račun bar za 1.300 dinara, a pita se i otkud im toliki računi za prošli mesec kad nikakvih kvarova nisu imali, zbog čega smatra da vodomer nije dobro očitan.

Kada su primetili da im je januraski račun enormno uvećan, ponovo su pozvali majstore da očitaju vodomer, kaže Uverić.

Na naš upit o ovom slučaju iz JKP Vodovod i kanalizacija odgovoreno je da je vodomer na ovoj adresi očitan 30. januara, a pre toga 21. decembra prošle godine, ranije nego što je to praksa zbog predstojećih neradnih dana, odnosno novogodišnjih praznika i na osnovu dogovora sa JKP Informatika zbog blagovremenog formiranja i izdavanja računa za decembar 2022.

Takođe navode da se obračun za decembar 2022. stanarima ove zgrade, u količini od 1.143m3 zbog ranijeg očitavanja odnosi na period od 25 dana odnosno, od 26. novembra do 21. decembra, dok se obračun utroška za januar ove godine u količini od 1.921m3 odnosi na 40 dana, odnosno od 21. decembra do 30. januara.

Knjiženje je, dakle, urađeno na osnovu obračuna utroška za 40, a ne na mesečnom nivou od 30 dana, a prema tome je urađeno i knjižno odobrenje dela zaduženja i to u iznosu od 303,07 din po čl/hlv.

Na ovaj način je, kažu u Vodovodu, sav izmeren utrošak vode za stanare na ovoj adresi obračunat po redovnoj (nižoj) tarifi, tj. storniran im je iznos zaduženja koji se odnosio na tzv. blok (višu) tarifu.

Dodaju i da je 17. februara izvršeno vanredno očitavanje mernih instumenata  kojima je prisustvovao i prof. upravnik Stambene zajednice Miloš Uverić i tom prilikom je, kako navode, utvrđeno stanje na mernim instrumentima i tačnost očitanih stanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.