“Pravo na prvu šansu” za doktore nauka

VIDEO K9: Četvoro nezaposlenih doktora nauka sa Novosadskog univerziteta dobilo je radni angažman putem projekta "Pravo na prvu šansu" koju realizuje Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

0
16

U zgradi Pokrajinske vlade danas su uručeni ugovori kandidatima koji su ispunili sve kriterijume na konkursu “Pravo na prvu šansu”.

Pravo učešća imali su nezaposleni doktori nauka sa teritorije Vojvodine, prispelo je šest prijava, a četvoro mladih doktora nauka dobilo je priliku da u narednih godinu dana svoj naučnoistraživački rad obavljaju u nekoj od visokoškolskih ustanova na teritoriji pokrajine.

Priliku da budu deo projekta imaju dve doktorke nauke sa Medicinskog i dve sa Filozosfkog fakulteta u Novom Sadu. Ističu da su i do sada bili aktivni, imali razna radna angažovanja, ali da im je ovaj projekat od neprocenjivog značaja.  

Nezvanični podaci Nacionalne službe za zapošljavanje pokazuju da je samo u Novom Sadu trenutno nezaposleno 25 doktora nauka, a na nivou Vojvodineviše od 30.

Stoga je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost odlučio da naredne godine duplira sredstva za ovu namenu kako bi podstakli mlade koji su došli do poslednjeg stepena formalnog obrazovanja, istakao je pokrajinski sekretar Zoran Milošević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.