Pravo na bolovanje za negu kućnog ljubimca

VIDEO K9: Stranka Istina formirala je Radnu grupu za uvođenje prava na bolovanje za negu kućnih ljubimaca koja će se baviti izmenama i dopunama Zakona o dobrobiti životinja.

0
9

Stranka Istina koja se, između ostalog, bori za uspostavljanje odnosa bioegalitarizma u našem društvu, prema kome su čovek i priroda jednako vredni, formirala je Radnu grupu za uvođenje prava na bolovanje za negu kućnih ljubimaca.

Odlučni su, kako ističu, u borbi za prava vlasnika ljubimaca i zato će se ova radna grupa baviti izmenama i dopunama Zakona o dobrobiti životinja. Novoformirana Radna grupa okuplja stručnjake iz različitih oblasti, čija će raznolika ekspertiza osigurati sveobuhvatan pristup problemima i kvalitetno rešenje, a vodi je potpredsednica ove stranke.

Na često upućivana pitanja o mogućim zloupotrebama bolovanja, Andrijana Čapko potpredsednica Stranke Istina,
ističe da “Istina” ima stav da zakon mora biti isti za sve i da svako mora da snosi konsekvence, bilo da je reč o zloupotrebi korišćenja bolovanja za ljude ili za životinje.

Nakon što radna grupa izradi nacrt izmena i dopuna zakona, stranka će pokrenuti i javnu raspravu koja će omogućiti svim zainteresovanim da daju svoje mišljenje i predlege. U “Istini” smatraju da ovu inicijativu javnost jasno podržava, ali će, sudeći prema našoj kratkoj anketi, imati dosta posla pre svega na podizanju svesti sugrađana, barem u ovom trenutku.

U “Istini” navode da pri izradi nacrta uzeti u obzir i pozitivne primere iz drugih zemalja koji već imaju ovakav zakon u svojoj praksi kako bi on bio što efikasniji i što više išao u korist dobrobiti životinja.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.