Pravo i inovacije – pogled u budućnost

VIDEO K9: U Beogradu je proteklog vikenda održana konferencija „Pravo i inovacije“ – Pogled u budućnost, u organizaciji Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

0
72

Konferencija “Pravo i inovacije” koja je održana proteklog vikenda u Beogradu za cilj je imala da, kroz dinamične, moderne i interaktivne diskusije panelista I uz aktivno učešće publike, definiše sugestije na najaktuelnija i najkompleksnija pitanja današnjice.

Na konferenciji su učestvovali advokati, naučnici, profesori, praktičari, eksperti…

Kako je istakao predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, koje je organizovalo konferenciju, Savo Manojlović, u pitanju je konferencija nove generacije pravnika.

Veliku pažnju izazvala je panel diskusija Energetska kriza – stanje i perspektive, koju je moderirao glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk.

Fokus konferencije “Pravo i inovacije” bio je reforma pravosudnih zakona – korak napred ili tapkanje u mestu; rasterećenje sudova i brže rešavanje problema građana kroz institut kolektivnih tužbi (class action); informatičke inovacije u pravu i upotrebna vrednost tehnologija u pravnoj praksi; digitalni dokazi u krivičnom postupku; definisati pravne barijere i podstaći razvoj startapova; koji su odgovori klasičnog prava na izazove zelenih (ekoloških) politika i prava, ali i energetsku stabilnost i efikasnost; efikasna zaštita softvera kao pratilac digitalne ekspanzije; pravo na privatnost u odnosu na klasične i digitalne medije;

Preuzeto od KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.