Pravna obuka sudskih veštaka

VIDEO K9: Sudski veštaci su eksperti u svojim strukama, ali ih često u radu ometa to što nisu pravno potkovani. Zbog toga je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe organizovalo šestonedeljni edukativni seminar za sudske veštake raznih struka.

0
1445

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u saradnji sa inicijatorom projekta, Sindikatom sudskih veštaka Srbije realizovaće seminar “Pravna obuka sudskih veštaka”.

Cilj je da se unapredi rad sudskih veštaka u svim oblastima pravosuđa gde je njihovo stručno mišljenje relevantno i neophodno.

“I u krivičnom i u parničnom, prekršajnom, u postupku pred privrednim sudom. Sudski veštaci su eksperti u svojim oblastima poslovanja, međutim procenjeno je i smatramo da bi unapredilo njihov rad da imaju i pravnu obuku, da prouče pravne propise u postupcima gde oni treba da učestvuju”, rekao je prof. dr Miloš Marković, direktor centra za edukaciju i specijalističke kurseve na Pravnom fakultetu.

Predavanja će držati eminentni pravni stručnjaci i eksperti pravosudnih organa, a radiće se i praktično i teorijski. Po završetku seminara veštaci će dobiti sertifikate.

“Obrazovni centri imaju funkciju da rade standarde i metodologiju koju ćemo naknadno donositi i da uz njih edukujemo članstvo. Da uz neki budući zakon o sudskim veštacima koji bude u izradi ovi edukativni centri, metodologije, standardi i normativi kroz ove edukativne centre plasiramo kolegama sudskim veštacima”, naveo je Nikola Dragović, predsednik Sindikata sudskih veštaka Srbije.

Obrazovni trening centri biće organizovani u Novom Sadu, Subotici i Šapcu. Prvi krug obuke počinje 22. aprila i popunjen je, a zainteresovani mogu da se prijave za naredne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.