Pravilo čuva život u saobraćaju

VIDEO K9: Pravila u saobraćaju moraju poštovati svi učesnici, ne zbog kazni, već da bi sačuvali svoje i tuđe živote, kažu u Centru za unapređivanje bezbednosti saobraćaja koje na edukaciji dece i odraslih u našem gradu radi već četiri godine.

0
31

Centar za unapređivanje bezbednosti saobraćaja tokom četiri godine postojanja realizovao je brojne projekte usmerene na bezbednost dece, biciklista i starijih od 65 godina u saobraćaju, a uz finansijsku podršku Uprave za saobraćaj i puteve grada Novog Sada.

Kada je reč o edukaciji dece, njihov program usmeren je na osnovce od 1. do 4. razreda.

Glavna poruka edukacija Centra za unapređenje bezbednosti saobraćaja nije poštovanje pravila u saobraćaju zbog izbegavanja novčanih ili drugih kazni, već očuvanja života svih učesnika u saobraćaju, kaže Tijana Komadanović iz Centra za unapređivanje bezbednosti saobraća.

Teorijski i praktični deo programa za bicikliste Centar realizuje sa osnovcima četvrtih razreda.

Komadanović je podsetila da su, u saradnji sa Novosadskom biciklisičkom inicijativom održali tribinu pod nazivom Biciklisti pitaju grad na kojoj su imali dobar odziv sugrađana, kao i reakciju grada, a takođe su tokom prošle godine u većini srednjih škola u gradu realizovali program Vršenjačke edukacije o bezbednosti u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.