Pravilna ishrana, ulaganje u budućnost

VIDEO K9: U zrenjaninskom Zavodu za javno zdravlje krajem prošle nedelje je održana završna manifestacija povodom kampanje ,,Oktobar, mesec pravilne ishrane’’, na kojoj su dodeljene i nagrade pobednicima likovnog i literarnog konkursa na tu temu.

287

U Srbiji se od 2001. godine obeležava 16.oktobar, Svetski dan hrane. Oktobar je mesec kada se poseban akcenat stavlja na temu ishrane, jer je ceo mesec posvećen ovoj temi što govori o značaju i visoko kotiranom mestu pravilne ishrane u Kalendaru javnog zdravlja.

Takođe je i 8. novembar značajan jer se obeležava Evropski dan pravilne ishrane i kuvanja sa decom.

Slogan ovogodišnje kampanje glasi ,,pravilna ishrana – ulaganje u budućnost’’ a fokus je na smanjenju broja gladnih u svetu. U poslednje vreme zabeležen je porast što je navelo Svetsku organizaciju za hranu i poljoprivredu da reaguje istakla je dr Jelena Medić Simovljević iz Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

Direktor Zavoda za javno zdravlje dr Zdravko Ždrale istakao je da je ovo poseban dan za Zavod jer se obeležava završetak kampanje ,,Oktobar mesec pravilne ishrane’’.

Ovom prilikom nagrađena su deca iz Predškolske ustanove, kao i učenici osnovnih škola, koja su poslala svoje radove na likovno-literarni konkurs čija je tema bila ,,Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost’’. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.