Pravila prilagođenija ugostiteljima

VIDEO K9: Juče je održan sastanak Sektora za vanredne situacije i Udruženja ugostitelja. Ugostiteljima se objašnjavao novi pravilnik o tehničkim normativima zaštite ugostiteljskih objekata od požara.

117

Na koji način sprovesti novi Pravilnik o tehničkim normativima zaštite ugostiteljskih objekata od požara, bila je glavna tema sastanka članova Sektora za vanredne situacije i Udruženja ugostitelja Novog Sada.

U odnosu na Pravilnik iz 2015. godine, novi je, prema rečima Ljubice Krnjaić, inženjera zaštite od požara, prilagođen objektivnim mogućnostima ugostitelja da ga sprovedu.

Kao jednu od pozitivnih promena u Pravilniku ona je navela odredbu da ugostiteljski objekti koji imaju više od 150m2 površine mogu da imaju unutrašnju ili spoljašnju hidrantsku mrežu, a ne obavezno obe, kao što je to predviđao stari Pravilnik.

Precizirano je i koje dužan da sprovodi mere zaštite od požara u slučaju iznajmljivanja prostora.

Ostalo je i nekoliko nedovoljno razjašnjenih detalja oko zaštite od požara u nelegalizovanim objektima ili onim koji su u postupku legalizacije, a razlog zbog kojeg ugostitelji nisu predstavnicima Sektora postavljali, kako je rekla, ona suštinska pitanja, Krnjaić vidi u činjenici da mali broj ugostiteljskih objekata ima zaposlene stručnjake iz ove oblasti.

Ona je dodala i da novim pravilnikom nisu obuhvaćeni splavovi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.