PPU – Novi put do posla i diplome

VIDEO K9: Alternativni put za sticanje kvalifikacije u obrazovnom sistemu Srbije biće uskoro dostupan. Postupak priznavanja prethodnog učenja (PPU) namenjen je odraslim osobama koje su kroz radno ili životno iskustvo stekle zananja i veštine za obavljanje različitih poslova, ali nemaju „papir“ koji to potvrđuje. Sutra će u Novom Sadu biti održana prezentacija i predstavljanje ovog projekta.

0
19

Brojne zanatlije i kvalifikovani radnici raznih zanimanja, pekari, mesari, stolari, zidari, krojači, i drugi, iako godinama marljivo rade i kvalitet njihovog rada niko ne dovodi u pitanje, zapravo, rade bez kvalifikacije ili „papira” koji bi im, osim bolje zarade, omogućio i da mogu da biraju poslodavca.

Preko projekta Priznanje predhodnog učenja (PPU) svi zainteresovani moći će to i da ostvare, kažu u EU info kutku u Novom Sadu.

Priznanje predhodnog učenja predstavlja mogućnost da se prepoznaju, procene i priznaju znanja i veštine stečene kroz obuke, radno ili životno iskustvo, a celokupan program sa svim konkretnim odgovorima biće prestavljen putem prezentacije, vebinara.

Tokom vebinara biće razgovarano o motivaciji i mogućnostima odraslih da se uključe u postupak priznavanja prethodnog učenja, o spremnosti poslodavaca da na ovaj način dođu do kvalifikovanih radnika, pripremama nastavnika za rad sa odraslima i značaju koji novi put do sticanja kvalifikacija može da ima na povećanje zapošljivosti i bolje uslove rada.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti preko sajta europa.rs ili Fejzbuk stranice EU info pointa. Jednočasovni vebinar počinje u sredu u podne, a njegov snimak ostaće na stranicama za one koji kasnije budu želeli o tome da se informišu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.