Pozorišne strategije Igora Vuka Torbice

VIDEO K9: Ostalo je nešto više od nedelju dana do početka „Igorovih dana“, kada će Srpsko narodno pozorište ugostiti kultne predstave u režiji Igora Vuka Torbice koji je ostavio neizbrisiv trag u teatrima širom regiona, podsećaju iz ovog teatra.

0
12


U okviru „Igorovih dana“, koji će biti održani od 25. do 29. aprila u najstarijem srpskom teatru, okupiće se ansambli regionalnih pozorišta, domaći glumci i njegovi prijatelji, koji će govoriti o stvaralaštvu rano preminulog umetnika Igora Vuka Torbice te razmatrati buduće pravce razvoja pozorišne umetnosti.

Jedan segment ove manifestacije činiće razgovor „Pozorišne strategije Igora Vuka Torbice: Prostor performativnog u glumi“ koji će biti upriličen u ponedeljak, 29. aprila u 17 sati, na sceni „Pera Dobrinović“. Manifestaciju „Igorovi dani“ 25. aprila će otvoriti predstava „Carstvo mraka“ Narodnog pozorišta iz Beograda.

Dan kasnije biće izvedena predstava „Bakhe – kratak pregled raspada“ Narodnog pozorišta iz Bitolja, a 28. aprila, na sceni „Pera Dobrinović“, publiku čeka „Projekcija predstave: Priče iz bečke šume“ Gradskog dramskog kazališta Gavella.

Manifestaciju u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu zatvoriće 29. aprila predstava „Don Žuan“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.