Pozorišna predstava “Od raja do beznjenice” na Fantastu, u humanitarne svrhe

Predstava “Od raja do beznjenice”, koja govori o večnoj, gotovo arhetipskoj ljubavi Laze Kostića i Lenke Dunđerski, nastala je na Fantastu, dvorcu Bogdana Dunđerskog u sklopu šireg projekta pod nazivom “Čudesni svet Dunđerskih” kojim se javnost upoznaje sa zaostavštinom ove značajne porodice.

0
170

Kuriozitet ove predstave je da se izvodi isključivo u dvorcima i zdanjima od kulturno-istorijskog značaja, čime se utisak o “starovremnosti” teme pojačava, u autentičnom ambijentu.

U nedelju, 18. Avgusta, sa početkom u 18 časova, posle dužeg vremena, predstava “Od raja do beznjenice” biće izvedena u samom dvorcu Fantast, u humanitarne svrhe.
Sav prihod od ulaznica ići će osnovnoj i srednjoj školi “Bratstvo” iz Bečeja, koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem dece sa smetnjama u razvoju.

Akteri predstave time, makar i skromnim sredstvima, skreću pažnju na potrebe ove izuzetno važne škole, ali i podsećaju na duh velikih dobrotvora kakvi su bili svi Dunđerski. Cena ulaznice je simboličnih 300 dinara.

U predstavi igraju Ervin Hadžimurtezić kao Laza Kostić, Jovana Radovanović kao Lenka Dunđerski i Miodrag Petrović kao Lazar Dunđerski. Tekst i režiju potpisuje mr Zoran Subotički.

Pre same predstave publici će se, u formi monodramskog kazivanja, dočarati i “Testament Bogdana Dunđerskog” u izvedbi Filipa Sadžakovog.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.