Poznati dobitnici Pokrajinskih priznanja

VIDEO K9: Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja juče je objavila imena dobitnika za ovu godinu, koja će laureatima biti uručena 25. novembra.

0
34

O ovogodišnjim dobitnicima Pokrajinske nagrade i prinanja Komisija je odlučila jednoglasno. Tako je dobitnik Pokrajinskog priznanja u oblasti kulture „Ferenc Feherˮ  Jovan Adamov, predsednik Udruženja kompozitora Vojvodine, u oblasti obrazovanja „Đorđe Natoševićˮ profesor srpskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi „Bora Radić“ u Bavaništu Dušan Simić, a u oblasti privrede „Lazar Dunđerskiˮ kompanija „Nektar“ iz Bačke Palanke.

Dobitnica Pokrajinskog priznanja u oblasti sporta „Momčilo Tapavicaˮ jeste atletičarka Ivana Španović, priznanje u oblasti ravnopravnosti polova „Milica Tomićˮ dodeljeno je Milanki Furtuli, predsednici Udruženja „Veliko srce“, a mr Jene Hajnal, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine dobio je priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava „Ljudevit Mičatekˮ.


Ova priznanja, kao i Pokrajinska nagrada „Mihajlo Pupin“ akademiku Vasiliju Krestiću biće uručena 25. novembra na svečanosti povodom Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, izuzev priznanja „Ljudevit Mičatekˮ koje će mr Hajnalu biti uručeno 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.