Poziv za učešće na Konferenciji – Novi Zakon o zaposlenima, stari problemi?

Centar za razvoj demokratskog društva „Europolis“ poziva predstavnike lokalnih organa uprave, organizacija civilnog društva, medija i stručne javnosti da prisustvuju Konferenciji i okruglom stolu na temu primene novog Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

163

Konferencija i okrugli sto biće održani u ponedeljak 30. aprila 2018. u Novom Sadu u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, ulica Zmaj Jovina 3, I sprat, u periodu od 12 do 14 časova.

Konferencija i okrugli sto realizuju se se u okviru projekta Nov Zakon o zaposlenima, stari problemi? Ka transparentnom zapošljavanju u lokalnim organima uprave koji sprovodi Europolis, a u okviru okviru regionalnog WeBER projekta (Western Balkans Enabling Project for Civil Society Monitoring of Public Administration Reform). WeBER projekat sprovode Centar za evropske politike CEP (Srbija), kao koordinator projekta, i partnerske organizacije: Institut za demokratiju i posredovanje (Albanija), Vanjskopolitička inicijativa (BiH), Grupa za pravne i političke studije (Kosovo*), Institut alternativa (Crna Gora), Institut za evropske politike (Makedonija) i European Policy Center-EPC (Belgija), a finansira ga Evropska unija i sufinansira Kraljevina Holandija.

Cilj projekta je da se uveća transparentnost, otvorenost i odgovornost organa javne uprave u procedurama zapošljavanja na lokalnom nivou sprovođenjem istraživanja i zagovaranjem unapređenja ovog procesa u tri jedinice lokalne samouprave u Srbiji.

Ovom prilikom predstaviće se rezultati istraživanja primene novog Zakona u o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave na lokalnom nivou, razmeniti mišljenja i iskustva i kreirati preporuke za njegovu bolju primenu u budućnosti.

Učešće možete potvrditi popunjavanjem kratkog upitnika koji se nalazi na linku OVDE ili slanjem mejla sa kontaktima na [email protected], najkasnije do petka, 27. aprila 2018. godine. Mejl treba da sadrži ime predstavnika i kontakt podatke.

Za učesnike koji dolaze van Novog Sada refundiraće se troškovi puta u iznosu povratne karte. Smeštaj nije obezbeđen.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.