Poziv za učešće na dvodnevnoj radionici – informacije od javnog značaja i zapošljavanje na lokalnom nivou

Centar za razvoj demokratskog društva „Europolis“ poziva zainteresovana udruženja, organizacije i građane iz Novog Sada, Opova, Žablja i Beočina da se prijave za učešće na dvodnevnoj interaktivnoj radionici o primeni Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja i novog Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

143

Radionica će biti održana u četvrtak i petak 26. i 27. aprila u Novom Sadu u prostorijama Omladinskog kluba na SPENS-u, u periodu od 12 do 16 časova (ulaz iznad UNIVEREXPORTA).

Radionica se realizuje u okviru projekta Nov Zakon o zaposlenima, stari problemi? Ka transparentnom zapošljavanju u lokalnim organima uprave koji sprovodi Europolis, a u okviru okviru regionalnog WeBER projekta (Western Balkans Enabling Project for Civil Society Monitoring of Public Administration Reform).

WeBER projekat sprovode Centar za evropske politike CEP (Srbija), kao koordinator projekta, i partnerske organizacije: Institut za demokratiju i posredovanje (Albanija), Vanjskopolitička inicijativa (BiH), Grupa za pravne i političke studije (Kosovo*), Institut alternativa (Crna Gora), Institut za evropske politike (Makedonija) i European Policy Center-EPC (Belgija), a finansira ga Evropska unija i sufinansira Kraljevina Holandija.

Cilj projekta je da se uveća transparentnost, otvorenost i odgovornost organa javne uprave u procedurama zapošljavanja na lokalnom nivou sprovođenjem istraživanja i zagovaranjem unapređenja ovog procesa u tri jedinice lokalne samouprave u Srbiji.

Ova interaktivna radionica imaće fokus i na mehanizmima i ulozi lokalnih udruženja, organizacija i građana u procesu praćenja primene gore pomenutih zakona – izvori i pribavljanje informacija od javnog značaja; službenički sistem, upravljanje ljudskim resursima i transparentnost rada lokalnih organa uprave itd. teme su koje će biti obrađene tokom ova dva dana.

Učešće na radionici možete potvrditi popunjavanjem kratkog upitnika koji se nalazi na linku OVDE ili slanjem mejla sa kontaktima na [email protected], najkasnije do srede, 25. aprila 2018. godine. Mejl treba da sadrži ime predstavnika i kontakt podatke.

Za učesnike koji dolaze van Novog Sada refundiraće se troškovi puta u iznosu povratne karte. Smeštaj nije obezbeđen.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.