Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka

VIDEO K9: Poziv za prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, otvoren je za mlade tokom čitave godine, podsećaju iz Ministarstva odbrane Srbije.

0
43

Ministarstvo odbrane pozvalo je državljanke i državljane Srbije od 19 do 30 godina, koji žele da obuku uniformu Vojske Srbije, da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.

Ukoliko ispunjavaju opšte uslove, kandidati prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire mogu podneti na šalterima Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane u mestu prebivališta.

Izabrani kandidati potpisuju ugovor sa Ministarstvom odbrane, kojim su uređena međusobna prava i obaveze, a koji obavezno sadrži početak i završetak dobrovoljnog služenja vojnog roka, uslove života i rada, novčana primanja, uslove prekida i naknadu troškova u slučaju neopravdanog prekida dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Sve dodatne informacije eventualni kandidati mogu dobiti u centrima Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu u mestu prebivališta, nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije u inostranstvu i na sajtu Ministarstva.

Poziv za prijavu je otvoren tokom čitave godine, a rangiranje kandidata se vrši periodično, u skladu sa uputnim rokovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.