Poziv za dobrovoljni vojni rok

VIDEO K9: U toku je prijava kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije u 2023. godini, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

0
60

Ministarstvo odbrane uputilo je poziv svim državljanima Srbije koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji žele da se prijave za dobrovoljno služenje roka sa oružjem. 

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane, nekadašnjim vojnim odsecima.

Izabrane devojke i mladići potpisaće ugovor sa Ministarstvom odbrane, kojim su uređena međusobna prava i obaveze, a koji sadrži početak i završetak dobrovoljnog služenja vojnog roka, uslove života i rada, novčana primanja, uslove prekida dobrovoljnog služenja vojnog roka i naknadu troškova u slučaju neopravdanog prekida dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti u centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu u mestu prebivališta, nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u inostranstvu i na sajtu Ministarstva odbrane.

Poziv za prijavu će biti otvoren tokom čitave 2023. godine, a rangiranje kandidata biće vršeno periodično, u skladu sa uputnim rokovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.