Poziv na upis u vojnu evidenciju

VIDEO K9: Centar Ministarstva odbrane u Novom Sadu od ponedeljka počinje uvođenje u vojnu evidenciju regruta rođenih 1999. godine, kao i regruta starijih godišta, odnosno muškaraca rođenih od 1987. do 1998. godine koji do sada nisu uvedeni u vojnu evidenciju državljna Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

0
1502

Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva sva lica muškog pola sa teritorije opština Novi Sad, Petrovaradin, Beočin, Sremski Karlovci i Bački Petrovac koja su rođena 1999. godine, ali i starijih muškaraca rođenih od 1987. do 1998. godine, a koji nisu upisani u vojnu evidenciju, da se jave radi izvršenja zakonom propisane obaveze uvođenja u vojnu evidenciju koja počinje u ponedeljak 16. januara i traje do 28. februara.

Prijavu je moguće izvršiti na sledećim mestima:

CENTAR MO NOVI SAD
BRAĆE JOVANDIĆ 4
SVAKOG DANA OD 9 DO 15h

U BEOČINU U USLUŽNOM CENTRU DOMA KULTURE
SVAKOG UTORKA OD 9 DO 15h

U SREMSKIM KARLOVCIMA
TRG BRANKA RADIČEVIĆA 1, SOBA 36.
SVAKE SREDE OD 9 DO 15h

U BAČKOM PETROVCU
KULPINSKA 13
SVAKOG PETKA U MESECU OD 9 DO 15h

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da je potrebno da lica koja dolaze na evidenciju sa sobom ponesu ličnu kartu ili na uvid drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.

Podsetimo, Uredbom je predviđeno da se u vojnu evidenciju uvode regruti koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina života i regruti starijih godišta, koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju, u skladu sa zakonom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.