Poziv na “Naselje“

VIDEO K9: Polovinom septembra, po šesti put na Novom naselju, biće održan Festival “Dobrodošli na Novo naselje“. Organizator , udruženje “Novo kulturno naselje“, uputilo je poziv za konkurs za učešće u festivalu svim zainteresovanim umetnicima, zanatlijama, preduzetnicima i sugradjanima.

146

Na prostoru između ulica Braće Dronjak i Bate Brkića, 14. septembra biće održan šesti po redu Festival “Dobrodošli na Novo naselje“.

Ovom manifestacijom, pre pet godina, Udruženje Novo kulturno naselej pokrenulo je inicijativu za osnivanje kulturnog centra u ovom delu grada.

Organizatori festivala pozvali su umetnike, aktiviste, organizacije, zanatlije, preduzetnike, kolekcionare, sugrađane i sve ostale zainteresovane da se prijave na konkurs za učešće na festivalu.

Početak programa 6. festivala najavljen je u jutarnjim časovima, a celodnevna okupljanja planirana su na nekoliko lokacija ovog novosadskog komšiluka.

Projekat je podržala Gradska uprava za kulturu, a stanovnici Novog naselja očekuju da će, nakon performansa “Useljenje – Simulacija Kulturnog centra Novo naselje“ i filmskog festivala “21114 – Film fest“, ova manifestacija ojačati inicijativu za institucijom kulture na Novom naselju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.