Poziv dobrovoljcima za služenje vojnog roka

VIDEO K9: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u 2024. godini.

0
54

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za prijavu zainteresovanih mladića i devojka koji u 2024. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem, da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka, kao i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Podsećaju, takođe, da je ostalo još malo vremena za zainteresovane da se prijave za decembarski uputni rok, kao i da je dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire stalno je otvoren.

Uput kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka vrši se četiri puta godišnje u martu, junu, septembru i decembru, a uput kandidata na vojnostručno osposobljavanje dva puta godišnje, u martu i septembru.

Buduće vojnike očekuje i mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara, a sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, kao i preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata te na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ širom naše zemlje.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/lat/20698/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-i-kandidata-za-vojnostrucno-osposobljavanje-za-rezervne-oficire-vojske-srbije-u-2024-godini20698

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.