Poziv davaocima krvi pred praznike

VIDEO K9: Iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine stiže novi apel za dobrovoljno davanje krvi zbog smanjenih zaliha koje je neophodno stabilizovati pred praznike. Iz Zavoda najavljuju i da će od ponedeljka svim dobrovoljnim davaocima koji doniraju krv uručiti i paketić za njihove mališane.

0
34

Zalihe svih krvnih grupa, a posebno onih sa negativnim RH faktorom su smanjene, a s obzirom da se bliže novogodišnji i božićni praznici, iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine apeluju na sve ljude dobre volje da doniraju krv kako je bi zalihe u ovom periodu bile stabilne.

Zorica Bjelić, PR-ka Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, podseća da krv mogu da doniraju sve zdrave osobe između između 18 i 65 godina, bez obzira da li su vakcinisini protivprotiv korona ili ne, s tim što bi neposredno vakcinisani Astra Zenekom i Sputnjikom V trebalo da odlože davanje krvi na dve nedelje, dok je svi ostali mogu donirati odmah.

Za sve dobrovoljne davaoce koji od ponedeljka budu dolazili da daju krv, Zavod je pripremio 436 paketića za njihove mališane, koji će biti deljeni dok se ne potroše.

Kako bi predupredio nestašice krvi, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, koji se nalazi u ulici Hajduk Veljkova 9a u Novom Sadu, produžio je od 1. septembra svoje radno vreme, tako da sada radi svakim radnim danom od 7 do 19h i svake prve subota u mesecu od 8 do 12 časova.

Građanima su na raspolaganju i njihove mobilne ekipe koje svakodnevno prikupljaju krv širom Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.